Sebastian Andersson

Digital och grafisk designer

Profil

Födelseår
1988

Jag är en digital / grafisk designer och kommunikatör som är utbildad inom grafisk design och teknikinformation. Den senaste tiden har jag frilansat som grafisk- och digital designer, startat och driver en stand up comedy-klubb, samt säljer egendesignade posters online.

Under min karriär har jag bland annat byggt och designat utbildningsplattformar till Granngården och Nordic Choice Hotels-concernen. Framtidssäkrat, moderniserat och översatt en av världens största onlineutbildningar åt Sandvik Coromant, byggt och designat ett antal hemsidor och webbshopar till små och mellanstora företag runtom i Sverige, designat omslaget till en populär stand up comedy-bok och illustrerat och sålt egendesignade killinggänget-affischer.

Arbetslivserfarenhet

sept 2011
- idag

Web- & Grafisk Designer – Frilans

Webdesign och utveckling i form av kompletta webbsiter och underhåll/ av befintliga siter. Design av logotyper, visitkort, bokomslag. Marknadsföring i Sociala medier. Bildredigering/retuschering. Säljer affischer med egna illustrationer på webben.

Webdesign, WordPress, Logotyper, Illustration, UX, Sociala medier, Animering för webb

apr 2018
- okt 2018

Grafisk & Digital Designer – BananByrån, Falun

Design och bygge av webbsiter. Allt från one page-siter till webbshopar. Logotypdesign, skapa grafiska profiler, designa bilfolieringar m.m. Animera i HTML5. Skriva texter till hemsidor och sociala inlägg. Drivit mina projekt själv. Haft kontakt med både kunder och tryckeri.

Webdesign, Grafisk Design, WordPress, WooCommerce, Projektledning, Trycksaksproduktion

jan 2015
- jan 2018

Digital Designer – Jahopp AB, Gävle

Design, animation, UX och utveckling av webbaserade utbildningar i HTML5 och allt runtomkring. Design, utveckling och underhåll av digitala utbildningsportaler i WordPress.

Webdesign, WordPress, Elearning, Front end-utveckling, Infographics, Illustration, UX

dec 2012
- dec 2014

Butikssäljare – Kjell & Company, Borlänge

Arbetade i butik med försäljning av, och support med hemelektronik.

Kundbemötande, Försäljning, Kassavana, Tålamod

aug 2007
- maj 2009

Tryckeriassistent – JMS Rulloffset, Vellinge

Paketering och behandling (beskärning) av trycksaker, samt att assistera tryckaren med hens arbetsuppgifter. Arbetat både inom coldset och heatset. Körde även truck (motviktstruck och låglyftare).

Tryckteknik, Löpande band, Trycksaksbearbetning, Skiftarbete

Utbildning

2009
- 2012

Grafisk Design – Högskolan Dalarna

En bred utbildning inom grafisk design och kommunikation. Design av tryckta medier, digitala medier och multimedia. Studerade även webbdesign, programmering, foto, bildredigering m.m.

2014
- 2015

Teknikinformatör – Nordic Business Institute

YH-utbildning i hur man skriver informativa och förståeliga tekniska texter tillsammans med hur man tillgängliggör och förenklar den tekniska information i skrift och bild.

2005
- 2008

Grafisk Kommunikation - Sundsgymnasiet

YH-utbildning i hur man skriver informativa och förståeliga tekniska texter tillsammans med hur man tillgängliggör och förenklar den tekniska information i skrift och bild.

Engagemang

sept 2019
- idag

Klubbägare – Flabben Comedy Club

Driver Stand Up Comedy-klubb i Borlänge tillsammans med min sambo. Vi driver klubben tillsammans och jag har tagit fram klubbens hela grafiska identitet och sköter klubbens sociala medier och marknadsföring. 

feb 2017
- idag

Styrelseledarmot / Webbansvarig – GASTA Comedy

GASTA Comedy är en ideell kulturförening som anordnar Stand Up Comedy-kvällar varje onsdag i Gävle. Jag är aktiv medlem och sitter i styrelsen. Jag har byggt upp föreningens hemsida, digitala marknadsföring och sköter deras sociala medier.

Personligt

Intressen

Jag, min sambo och vår katt åker så ofta vi kan ut till min sommarstuga utanför Ludvika för att ta det lugnt och vara i och nära naturen. Annars är Stand Up Comedy en passion jag är med och anordnar klubbkvällar med GASTA Comedy i Gävle, har en egen klubb i Borlänge och står även upp på scenen själv när jag får tillfälle. Jag är idrottsintresserad och det är främst fotboll jag är insatt i. Jag håller på Trelleborgs FF i fotboll och i andra sporter hejar jag på de som förlorar.

KompetensER

KOMPETENSOMRÅDEN

Grafisk design, webdesign, animering för webb, UX-design, illustration, layout, webshop, trycksaksproduktion, digital marknadsföring, skriftlig kommunikation, skämtskrivande, konferencier m.m.

UTVECKLING

HTML

CSS

JavaScript

PHP

Databaser

Mjukvara

WordPress

Tumult HYPE

Adobe Illustrator

Adobe Photoshop

Adobe InDesign

Adobe Acrobat

Office-sviten

Egenskaper

Öppen

Kreativ

Prestigelös

Ansvarstagande

Trevlig

Problemlösare

Lyhörd

Rolig

Effektiv

Lugn

Språk

Svenska

Modersmål

Engelska

Mycket god

Danska

Skåning

Tyska

Ytligt

Körkort

Körkort

B

Truckkort

A2 A4 B1